У передмісті Харкова вантажівка на смерть збила жінку. У поліції Харківської області повідомили, що нещасний випадок трапився 7 грудня у смт Пісочин.

На вулиці Полтавське шосе 37-річний водій автомобіля Scania P380 із напівпричепом наїхав на жінку, яка переходила дорогу у недозволеному місці. 51-річна постраждала померла на місці. Лікарям швидкої допомоги, які прибули на місце події, довелося лише констатувати смерть.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Якщо водія буде визнано винним у скоєнні смертельної ДТП, йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

В умовах, коли через дефіцит електроенергії у містах та селищах не включають вуличне освітлення, ризики для пішоходів у темний час доби значно зростають. Водій може розглянути пішохода приблизно на 18 метрах. А гальмівний шлях авто на швидкості 60-80 км/год становить 23-36 метрів. Поліцейські рекомендують надягати світловідбиваючі стрічки, які дозволять бачити пішохода на значній відстані.