Російські війська розширили "сіру зону" на Куп'янському напрямку. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов розповів, що там ведуться бойові дії, які призводять до руйнування цивільної інфраструктури, пише "Суспільне".

Російські війська продовжують спроби штурмів на Куп'янському напрямку. Щодня ЗСУ відбивають по 10-20 атак.

Змінився характер штурмових дій. 

"Якщо влітку спочатку йшла артилерійська підготовка, а після цього піхота, то зараз задіяна важка броньована техніка. Це повноцінні штурми, мета яких, ми чітко розуміємо, - захоплення територій. Якщо раніше була розвідка боями, то зараз російська армія атакує хвилями. Наші захисники героїчно стоять на своїх позиціях", - заявив Синєгубов.

Російські війська проводять ротацію, поповнюють особовий склад і техніку для того, щоб знову піти в наступ. Також на Куп'янський напрямок прибули 250 бійців ПВК "Вагнер" для управління штурмовими підрозділами.  

Проводиться евакуація мирного населення з небезпечних зон. Із села Синьківка, біля якого протягом тривалого часу тривають бої, евакуювали всіх жителів. У прифронтовій Іванівці, яку росіяни також атакують багато тижнів, залишаються кілька людей: вони відмовляються від евакуації.

На Борівському напрямку, за інформацією очільника ХОВА, активність російських підрозділів трохи зменшилися, знизилася інтенсивність обстрілів. Однак у місцевій адміністрації не виключають нових обстрілів Борової та просять найближчими днями не влаштовувати зборів і не ходити до центру селища.

З Борівської громади також проводиться евакуація. Керівник відділу евакуації координаційного гуманітарного центру Олег Іванов розповів, що найбільше людей за евакуаційними заявками в Харківській області вивозять саме з Борової. Люди виїжджають звідти десятками - як маломобільні, так і сім'ї з дітьми.

Записатися на евакуацію з Борівської громади можна за номером: 080-033-92-91.