На Харківщині медики готуються до спалаху коронавірусу. Як повідомили у прес-службі ХОВА, у регіоні для лікування хворих на COVID-19 виділено понад 2 тисячі місць.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я Максима Хаустова, ситуація з коронавірусом контрольована, проте вже можна говорити про спалах захворюваності.

"По-перше, я рекомендую обов'язкову вакцинацію. По-друге, ми маємо зараз переходити на масочний режим. Нагадую, що фактично по всій країні на територіях, де немає активних бойових дій, вводиться масковий режим. Тому раджу в місцях масового скупчення людей використовувати маски", - рекомендував Хаустов.

За його словами, райони, де не велися бойові дії, забезпечені медичним киснем для хворих на COVID-19.

Зараз із підготовлених 2235 місць зайнято 28%, з них 7% - це місця для киснезалежних хворих. Загалом для лікування хворих з коронавірусом задіяно 14 медустанов.

У Валках Харківської області знову треба дотримуватись маскового режиму. Місцева влада, аналізуючи тенденцію зростання захворюваності у громаді, вирішила таким чином нагадати про протиепідемічні заходи та уберегти людей.

У Сумській області з 7 жовтня також - масочний режим. За інформацією голови Сумської ОВА Дмитра Живицького, в регіоні вже є летальні випадки від ускладнень, викликаних коронавірусом.