У Валках Харківської області знову треба носити маски. Про це повідомили у міськраді за підсумками рішення місцевої комісії з техногенно-екологічної безпеки та НС.

Тепер мешканці громади з метою профілактики мають одягати маски у закритих приміщеннях, магазинах, аптеках, медустановах та транспорті.

З приходом війни суспільство відволіклося від теми коронавірусу та пандемії, але сама хвороба не зникала. За інформацією обласного лабцентру, 5 жовтня у Харківській області зареєстровано 239 нових випадків COVID-19.

Географія хворих за минулу добу виглядає так:

  • Харків - 105 людей;
  • Богодухівський район - 53 людини;
  • Лозівський район - 51 людина;
  • Чегуївський район - 15 людей;
  • Ізюмський район - 1 людина.

Головний санлікар Ігор Кузін нещодавно нагадав, що після оголошення в Україні військового стану протиепідемічні заходи країні не скасовували: їх лише призупинили. Кузін повідомив про початок нової хвилі коронавірусу.

"Ми спостерігаємо початок зростання захворюваності, і це початок осінньої хвилі, яка є базовою. Ми поступово реєструємо все більші відносні показники щодо кількості хворих", - зазначив Кузін.

У МОЗ заявили, що загальнонаціональний локдаун через початок нової хвилі COVID-19 не вводитиметься. Проте в окремих регіонах можливі обмеження, виходячи з епідемічної ситуації. При цьому медики та місцева влада рекомендують вакцинуватися.