Російський військовослужбовець Микита Мугдін, який потрапив у полон у Циркунах під Харковом, розповів, як армія РФ бомбардувала житлові квартали міста. Про це полонений розповів журналісту проекту "Шукай своїх".

Російський солдат потрапив до Харківської області з Курська у березні. Каже, що їхньою метою була денацифікація.

За словами Мугдіна, він бачив, як у бік харківських висоток летіли російські ракети, оскільки у будинках нібито були вороги.

У Циркунах солдатів чергував на постах у бункера. Також, за словами військовослужбовця, військові РФ у Циркунах мародерили. З будинків виносили телевізори, ноутбуки, мобільні телефони, золото та гроші.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Раніше російські військовослужбовці, які потрапили в полон під час контрнаступу ЗСУ у Харківській області, розповіли Службі безпеки України, як хотіли після вторгнення розірвати контракти та повернутися додому. Під час допиту полонені окупанти зізналися, що в Україну їх доставили із Білгорода. Пробувши кілька днів на території України та не виявивши нацистів, але побачивши, як артилерія знищує будинки мирних громадян, вони вирішили розірвати контракт та вирушити додому.