Харків'янин працював на ФСБ та здавав росіянам позиції ЗСУ. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов.

За його словами, до 2011 року чоловік працював у фельдєгірській службі в Харкові та мав доступ до держтаємниці. Пізніше працював інструктором зі стрільби, а останнім часом сторожем в одному з гаражних кооперативів. Як він сам і зізнався, був завербований ФСБ у 2019 році, передавав дані під загрозою життю та здоров'ю його родичам у Росії.

У ході обшуку було вилучено зброю, модифіковані (розпорошені) патрони, радіостанції. У комп'ютері чоловіка виявлено листування з передачею даних про місця дислокації українських військових.

Чоловіка затримано, проводиться подальша перевірка.

Раніше у Харкові затримали чоловіка, який передавав ворогові інформацію про дислокацію ЗСУ. Як повідомили в обласній прокуратурі, що 40-річний підозрюваний, уродженець Грузії, у соціальній мережі спілкувався з чоловіком та просив його зібрати інформацію про місця дислокації та переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ у межах Харкова. Чоловіка затримано. Під час обшуку у його квартирі правоохоронці вилучили мобільні телефони, зошит із записами та 13 набоїв.