У Харкові затримали чоловіка, який передавав ворогові інформацію щодо дислокації ЗСУ. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 40-річний підозрюваний, уродженець Грузії, у соціальній мережі спілкувався з чоловіком та просив його зібрати інформацію про місця дислокації та переміщення військової техніки та особового складу ЗСУ у межах Харкова.

"Після отримання зазначеної інформації підозрюваний передав її представникам країни-агресора, очікуючи на подальші вказівки від російських "ляльководів", - розповіли в прокуратурі.

Чоловіка затримано. Під час обшуку у його квартирі правоохоронці вилучили мобільні телефони, зошит із записами та 13 набоїв.

Фігуранту повідомили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування продовжується.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Нагадаємо, навідник, який здавав позиції ЗСУ у Харкові, отримав 15 років в'язниці з конфіскацією майна. Чоловік надавав інформацію про розташування військових об'єктів ЗСУ у Харкові, внаслідок чого їх обстріляли артснаряди.