У Харкові та передмісті зранку 7 квітня застосовуються додаткові відключення світла, поза графіками. Про це повідомили в обленерго. Причина - обмеження на постачання електроенергіії з боку НЕК «Укренерго».

У ранковому зведенні Міненерго сказано, що внаслідок нічної атаки РФ було пошкоджено обладнання однієї з високовольтних підстанцій у Харківській області. Виникла пожежа. Аварійно вимикалася високовольтна повітряна лінія – її включили в роботу. Для недопущення аварійної ситуації застосовуються графіки аварійних відключень споживачів.

Також внаслідок обстрілів на Харківщині відключалась високовольтна лінія обленерго, знеструмлювалися підстанція та побутові споживачі.

У кінці цього тижня ситуація зі світлом у Харкові, яка і так була непростою після ударів 22 березня, - ще погіршилася. Росіяни знову вдарили по Зміївській ТЕС. Терміни відключення світла у Харкові зросли. За новими графіками абонентів відключають на 7 годин, але харків’яни повідомляють, що світла в них немає по 10-14 годин поспіль.