Бізнесмен та філантроп із США Говард Баффет готовий спонсорувати відновлення Харківської області, зокрема мостів та доріг. Про це повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, Харківська область вже залучає міжнародні інвестиції.

"Вчора розмовляв із Говардом Баффетом щодо його фонду та вкладення у відновлення дорожньої інфраструктури Харківщини. Це будуть мостові переправи. Це все узгоджено з міністерством інфраструктури та регіонального розвитку", - сказав Синєгубов.

Він зазначив, що в області заплановано ще низку проектів саме під міжнародні інвестиції та готується план відновлення шкіл, медустанов та житла.

Говард Баффет приїжджав до Харкова і особисто, це було у листопаді 2022 року, а у грудні область отримала 19 потужних генераторів від його фонду. Говард Баффет – старший син американського інвестора-мільярдера Уоррена Баффета. Фонд Говарда Баффета підтримує проекти у сфері сільського господарства, здорового харчування, водних ресурсів, охорони природних ресурсів, благодійності. Фонд з початку війни пожертвував Україні мільйони доларів, а у серпні президент України Володимир Зеленський підписав указ про нагородження Говарда Баффета Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня за підтримку державного суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі.