Російські військові задіяли армійську авіацію, щоб завдати ударів у районі села Котлярівка Куп'янського району Харківської області. Про це повідомили у ранковому зведенні Генштабу.

На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати свої війська у прикордонних районах Білгородської області. Обстріли з танків, мінометів, ствольної артилерії росіяни вели в районі населених пунктів Волохівка, Ольховатка, Дворічна, Червоне, Огурцове, Стариця, Стрілеча, Тернова.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник веде оборону. Здійснив обстріл з танків, мінометів та ствольної артилерії в районах населених пунктів Берестове, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Піщане, Крохмальне. За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, на жаль, внаслідок обстрілу росіян у с. Обухівка у Куп'янському районі загинув 68-річний чоловік. Є ушкодження приватних домоволодінь, господарських будівель, складських приміщень.

"Добровільна евакуація з Куп'янщини до більш безпечних місць області триває. Місцева влада спільно з волонтерами евакуювала вже 217 осіб, ще 68 заявок у роботі. Наші ЗСУ міцно тримають позиції в усіх напрямках", - додав голова ХОВА.

Учора росіяни намагалися завдати чергового масованого ракетного удару по Україні, у тому числі - по Харківській області, але над Харківщиною сили ППО збили всі ракети, повідомив заступник голови обласної військової адміністрації Роман Семенуха під час телемарафону.