У Харкові тривають перевірки укриттів, деякі з них виявилися затопленими. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону.

Мер проінспектував укриття в деяких районах міста.

У Харкові є 2,6 тисячі укриттів. Також люди можуть знайти притулок у школах, метрополітені, на 14 безпечних зупинках, паркінгах тощо.

"На жаль, у нас звучить сирена після того, як приліт стався, тому що відстань до кордону з Росією - 40 км, і такої можливості, щоб люди добігли до укриттів, немає, тому що ракети С-300 летять 35-40 секунд. Проте ми готуємо всі укриття", - заявив міський голова.

За його словами, минулого року було облаштовано багато укриттів. Де була можливість, провели системи водопостачання, каналізацію, освітлення, деякі укриття оснащені дизель-генераторами, інтернетом. Ця робота триває.

Терехов додав, що є деякі недоліки, над якими треба працювати. Це насамперед відомчі укриття. Крім того, є трохи затоплених укриттів, де працюють комунальні підприємства "Харківводоканал", "Харківські теплові мережі", щоб усунути всі ці недоліки.

У поліції закликали харків'ян у разі виявлення закритого укриття телефонувати за номерами 101 або 102. Доступ до укриттів має бути вільним цілодобово. За факти залишення в небезпеці, службову недбалість передбачена кримінальна відповідальність.

Карту укриттів Харкова можна знайти за посиланням.

У ніч на 1 червня Київ пережив ракетну та дронову атаку, під час якої загинуло троє людей, зокрема дитина. Вони бігли до укриття в лікарні, але воно виявилося закритим.