Поліцейські разом із ДСНС перевірили понад 900 бомбосховищ і укриттів у Харкові. Як зазначили в поліції, за результатами перевірок 95 укриттів не відповідають необхідним вимогам.

Для перевірки укриттів створено 84 перевірочні групи загальною чисельністю 400 осіб. До складу груп увійшли 232 поліцейських, 84 працівники ДСНС і 84 співробітники органів місцевої влади.

Загалом по Україні, за даними глави МВС Ігоря Клименка, перевірено понад 4800 укриттів. Закритими виявилися 252 об'єкти цивільного захисту, непридатними до використання - 893. Усі порушення зафіксовано.

У поліції закликали харків'ян у разі виявлення закритого укриття телефонувати за номерами 101 або 102. Доступ до укриттів має бути вільним цілодобово. За факти залишення в небезпеці, службову недбалість передбачена кримінальна відповідальність.

За інформацією харківської мерії, метро працюватиме цілодобово як укриття. Ночами під час повітряної тривоги чергові на станціях відчинятимуть двері. Крім того, у місті розроблено інтерактивну карту укриттів, її можна знайти за посиланням.

У ніч на 1 червня Київ пережив ракетну і дронову атаку, під час якої загинуло троє людей, зокрема дитина. Вони бігли до укриття в лікарні, але воно виявилося закритим. Після цього в різних містах країни почали перевірки укриттів.