СБУ встановила особу "начальника Харківської поліції" при окупантах. За даними спікера обласного управління СБУ Владислава Абдули, до 2014 року 38-річний підозрюваний жив у Харкові та працював у міліції у званні молодшого лейтенанта. Останні дев'ять років він прожив у тимчасово окупованому Луганську та працював там у так званому "МВС ЛНР".

У червні 2022 року підозрюваного було призначено начальником незаконного "Управління внутрішніх справ Військово-цивільної адміністрації Харківської області", яке працювало в окупованому Куп'янську. РФ контролювала Куп'янськ з лютого по вересень 2022 року і перетворила місто на адміністративний центр усіх територій, окупованих у Харківській області.

Підозрюваний підписував та погоджував незаконні службові документи, давав вказівки своїм підлеглим, приймав на службу інших колаборантів, відповідав за виконання злочинних розпоряджень та вказівок окупаційної влади.

У приміщеннях відділів незаконної "народної міліції" було створено тортури мешканців окупованих населених пунктів. Після звільнення такі тортури знайшли в Куп'янську, Ізюмі. Балаклії, Вовчанську та інших тимчасово окупованих населених пунктах. Зокрема, Харківська правозахисна група зібрала свідчення людей, які побували у катівнях у Куп'янську та зазнавали тортур.

На початку вересня 2022 року, незадовго до визволення Харківщини від військ РФ, зловмисник втік. Він знаходиться на непідконтрольних українській владі територіях.

Колаборанту заочно оголошено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне здобуття громадянином України посади у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території). Підозрюваному загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.