На Печенізькому водосховищі в Харківській області дозволили вести рибогосподарську діяльність. Це дозволить уникнути екологічної катастрофи, сказано в рішенні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Також резрашено використання для рибогосподарської діяльності малих і моторних суден.

Печенізьке водосховище на Сіверському Дінці постачає Харків прісною водою. Печенізьку дамбу, яка знаходилася недалеко від Чугуєва, підірвали ввечері 24 лютого, в перший день російського вторгнення.

У 2022 році дамба перенесла кілька ракетних ударів, через що виник ризик затоплення територій, і жителям Печенізької громади пропонували евакуюватися.

У березні 2023 року рівень води в Печенізькому водосховищі опустився на 1,64 метра нижче гранично допустимої позначки. Віце-губернатор Євген Іванов назвав рівень води "критичним", додавши, що водосховище обміліло через зруйновану в результаті бойових дій дамбу.

Критична ситуація і з Оскольським водосховищем, воду з якого отримували населені пункти Ізюмського району. Через підрив в ході активних бойових дій греблі водосховище обміліло в шість разів.