У Харкові очікується потепління. Якщо на початку тижня за вікном буде досить свіжо, то до її кінця синоптики обіцяють, що стовпчик термометра підніметься вище нуля.

5 грудня, понеділок

День важкий. Тому починається з -10 °. Вдень – до -5°. Але сонячно та ясно, без опадів. Надвечір – зниження температури до - 8°. Швидкість вітру протягом дня помірна, 4-5 м/с.

6 грудня, вівторок

Увесь день очікується ясна та сонячна погода. Але як то кажуть у народній зимовій приказці: сонце світить, та не гріє. Ранок розпочнеться з -8° та буде хмарним. Так що гаряча кава по дорозі на роботу – саме те. Вдень -3°, увечері -6°, ясно. Протягом доби – без опадів. Швидкість вітру – 4-5 м/с.

7 грудня, середа

Весь день людину від сонця відділятимуть продукти конденсації водяної пари. Іншими словами, з ранку до вечора буде хмарно. Підйом розпочнеться з -8°. Вдень встановиться щадний температурний режим – мінус 4°. Така температура протримається до пізнього вечора. Швидкість вітру – 5-6 м/с.

8 грудня, четвер

Може виникнути ілюзія приходу справжньої зими. Зранку і до самого вечора небо у Харкові буде вкрите хмарами, вдень синоптики обіцяють сніг, який трохи послабшає увечері. Але одразу розпочнеться потепління. Від -4 ° температура підніметься до -1 °. Швидкість вітру приблизно 5-6 м/с.

9 грудня, п'ятниця

Снігова зима триватиме недовго. Зранку в п'ятницю очікується сніг із дощем, а потім уже звичайний дощ. Увечері дощ може посилитися. Температура повітря підніметься від -1 ° до +1 °. Вітер – 3-5 м/с.

10 грудня, субота

Уїк-енд почнеться без опадів. Небо майже весь день буде хмарним, до ночі може йти дрібний дощ. Температура – від 0 ° до +1 °. Швидкість вітру – 3-6 м/с.

11 грудня, неділя

Потепління продовжиться. Термометр покаже +2 °. Однак сонце закриють хмари. Вранці раннім пішоходам дошкулятиме дрібний дощ зі снігом. Вітер посилиться до 6-7 м/с.

Звичайно ж, потепління має умовний характер. Плюс два – так собі спека. У Харкові відкрито пункти обігріву. Цього року їхня кількість суттєво збільшилася через великі ризики відключення електроенергії та опалення. У разі кризової ситуації у таких пунктах городяни зможуть врятуватися від холоду, отримати гарячий чай, зарядити телефони та планшети. Знайти найближчі пункти обігріву харків'яни можуть на карті.