Близько 25% будівель Харківського національного університету ім. Каразіна зруйновано російськими обстрілами. Про це в інтерв'ю "Об'єктиву" розповіла ректор Каразінського Тетяна Кагановська.

"Фото руйнування нашого економічного факультету облетіли весь світ. З цього почалася промова президента про те, що це не просто війна, це руйнація майбутнього наших дітей. Зруйновано наш інститут "Фізико-технічний факультет" у П'ятихатках. Він дуже близький до кордону. Туда влучили на другий день війни. Пошкоджено інститут державного управління, гуртожитки. Каразінський спорткомплекс зруйновано вщент", зазначила Кагановська.

За її словами, зараз на відновлення будівель університету потрібно близько ста мільйонів євро. Якщо рахувати обладнання та все, що всередині, то, можливо, більше.

"Зараз йдеться про корпуси. Тільки про споруди. Найлегше просто поміняти вікна в основних корпусах. А що буде далі? Спочатку потрібно, щоб скінчилася війна", - додала ректор.

Для того, щоб студенти та викладачі могли навчатися та вести лекції у безпеці, у Каразінському обладнали освітній хаб під землею. Його відкрили у приміщенні кафе "Бункер" наприкінці жовтня. Територію хаба забезпечили якісним WiFi, тут також є засоби для надання первинної медичної допомоги, зарядні пристрої та побутові прилади. Це дозволить задовольнити потребу тривалого перебування у притулку під час повітряної тривоги.