У Харківському національному університеті імені Каразіна тепер можна навчатися та викладати під землею – там обладнали освітній хаб у приміщенні кафе "Бункер". Про це повідомили у Фонді університету.

"Харківський університет давно усвідомлював необхідність створення місця, де студенти, викладачі та працівники закладу могли б почуватися в безпеці. Тепер така локація з'явилася. За підтримки БО "Фонд Харківського Каразинського університету" у приміщенні їдальні "Бункер" було обладнано безпечний простір "Karazin Hub ". Територію хаба забезпечили якісним WiFi, тут також є засоби для надання первинної медичної допомоги, зарядні пристрої та побутові прилади. Це дозволить задовольнити потребу тривалого перебування у прихистку під час повітряної тривоги", - зазначили у Фонді.

22 33 44

Їдальня "Бункер" напевно відома всім нинішнім студентам Каразінського та його випускникам. Створення хаба дозволить викладачам і перебувати в безпеці, і зустрічатися "офлайн" зі студентами та колегами, тому що з початком війни деякі викладачі, що залишилися у Харкові, змушені були проводити лекції прямо з льохів. Крім того, у виші підписали низку договорів про створення та відкриття освітніх майданчиків за межами Харкова та України, щоб там могли навчатися студенти-іноземці або ті, хто виїхав з України. Учні університету вже мають змогу здобувати освітні послуги в університеті Ігбінедіон (Нігерія), студенти хімічного факультету – у Києві, першокурсники Каразінського за деякими спеціальностями – у Мюнхені (Німеччина).

Будівлі Каразінського сильно постраждали від російської агресії, а економічний корпус зовсім знищений ракетою. Харків взагалі став сумним лідером за кількістю постраждалих від війни вишів – одна будівля зруйнована, 19 – пошкоджено. Станом на початок червня відновлення пошкоджених будівель Харківського національного університету імені Каразіна оцінювали у понад три мільярди гривень. Незважаючи на це, Каразинський університет продовжує зберігати першість серед українських вишів у міжнародних рейтингах.