У ніч на 5 жовтня російські війська вдарили ракетами по смт Печеніги, повідомив голова Печенізької громади Олександр Гусаров. 

Печеніги розташовані за 60 кілометрів по трасі від Харкова і за 23 кілометри від Чугуєва. До війни в селищі проживали понад 5 тис осіб. 

Удар завдали близько 0:15. Олександр Гусаров повідомив, що імовірно використовували ракети С-300. За даними прокуратури, "Торнадо-С". С-300 - це зенітно-ракетний комплекс, який також може використовуватися і для обстрілу наземних цілей. Цими ракетами РФ часто обстрілює Харківську область. "Торнадо-С" - інший тип зброї: це реактивна система залпового вогню (РСЗВ) з дальністю стрільби до 120 км.

У ДСНС уточнили, що виникло відразу кілька пожеж. Горів дах одноповерхового будинку на площі 50 кв. метрів, двоповерховий будинок зі зрубу на площі 110 кв. метрів, лісова підстилка на площі 500 кв. метрів. Повністю ліквідувати пожежі вдалося тільки о 06:00. 

Обійшлося без постраждалих.

У ДСНС також повідомили, що через обстріли пожежі виникли ще в трьох населених пунктах.

У селі Глибоке Липецької громади о 13:23 загорілася суха трава на площі 2 га. Пожежу гасили півтори години.

Близько 13:00 російські війська вдарили з артилерії по Вовчанську. Один зі снарядів влучив на територію автошколи. Пошкоджено її будівлю. Навколо неї загорілася суха трава на площі 250 кв. метрів. На ліквідацію пожежі також пішло приблизно півтори години.

О 17:15 обстріляли село Московка Куп'янського району. На околиці загорілася суха трава. Вогонь поширився на площу близько 1 га.