Як росіяни катували мешканців села Піски-Радьківські Харківської області, розповів начальник слідчого управління Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов.

"Зараз поліції точно відомо про закопування/викопування в землю живцем і застосування протигазу з ганчіркою, що тліє", - повідомив Болвінов.

Він зазначив, що після деокупації села до поліції звернулися люди та розповіли, що у підвалі одного з будинків тримали учасників АТО та бійців ЗСУ з місцевих.

"Сусіди постійно чули звідти крики. У тортурах знайдено фалоімітатор, коробку з вирваними зубними протезами, дроти з мотузками та лист з допитом одного з чоловіків", - поділився поліцейський.

Правоохоронці встановлюють факти злочинів, які сталися у цьому місці.

За словами Болвінова, поліції відомі дані всіх українських військових, з яких знущалися росіяни.

Борівська громада, до складу якої входить село Піски-Радьківські, була окупована РФ у середині квітня та звільнена 3 жовтня. І відразу ж стало відомо про катівню.

Наразі правоохоронці шукають аналогічні місця тортур в інших населених пунктах громади. До цього камери було знайдено у Вовчанську, Куп'янську, Козачій Лопані, Липцях, Балаклії, Стрілечному. В Ізюмі виявлено масове поховання вбитих окупантами мирних громадян. У деяких загиблих були пов'язані руки, що також свідчить про тортури.