На Харківщині загинув боєць Міжнародного легіону - ірландець Рорі Мейсон, який воював в Іноземному легіоні. Про це повідомляє ірландське видання Irish Times.

Рорі Мейсона було вбито 28 вересня в Харківській області, недалеко від кордону з Росією. За словами отця Рорі, його син ніколи не був політиком, але в нього було вміння "не відступати перед несправедливістю". Він давно цікавився Східною Європою, подорожами та вивченням нових мов. За словами побратима ірландця, "Рорі був людиною, яка з першого погляду могла здатися сором'язливою, проте коли справа доходила до дій, він знову і знову доводив, що він - людина сили духу, принциповості та честі".

Інтернаціональний легіон та Збройні сили України докладають зусиль, щоб передати тіло Рорі Мейсона на батьківщину. У бійця залишилися батьки, молодший брат та сестра. Народний депутат України, учасник Революції Гідності Святослав Юраш заявив, що народ України завжди буде вдячний Рорі Мейсону та його родині за те, що він відгукнувся на заклик вільного миру та вирушив в Україну боротися із російськими загарбниками. Юраш наголосив, що Рорі навіки залишиться в пантеоні героїв.

Це не перший загиблий боєць Іноземного легіону у Харківській області. Тут гинули громадяни Польщі, Колумбії, Франції, Великобританії. Боєць Лука з Хорватії, який після поранення та відпочинку вдома знову повернувся до України, розповів SQ, що він щиро полюбив Харків, що це "неймовірно" хоробре місто, і що він готовий продовжувати боротися за його свободу і свободу всієї України.