Армія РФ зруйнувала будинок Реального училища 1882 в Ізюмі. Як повідомили у Міністерстві культури та інформаційної політики, у будівлі розміщувався Ізюмський ліцей №4.

Будівлю було зруйновано у березні, зараз Мінкульт вніс її до списку. За даними Міністерства, на Харківщині окупанти зруйнували або пошкодили 108 пам'яток архітектури, з яких 88 — у Харкові.

Станом на 3 серпня Міністерство культури та інформаційної політики зафіксувало 500 епізодів військових злочинів Росії проти української культурної спадщини. Ще кілька десятків таких епізодів перебувають на перевірці.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


500-м об'єктом, внесеним до бази, і стала пам'ятка архітектури місцевого значення – будівля колишнього Реального училища, збудована у 1882 р. в Ізюмі.

"Хіба після цього хтось ще сумнівається, що одна з головних цілей Путіна – українська культура? Маємо зробити все можливе, щоб захистити, відновити та зберегти наше унікальне надбання", – зазначив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.

За даними мерії Харкова, з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в Харкові різною мірою зруйновано 30 музеїв. За словами Ігоря Терехова, також постраждала Харківська державна наукова бібліотека ім. В.Г. Короленка.

"Ми відновлюємо зруйноване, евакуюємо у безпечніші місця експонати, бо це надбання всього народу, і не лише України, а й світу. Впевнений, що після нашої перемоги музеї відчинять двері для відвідувачів", - наголосив міський голова.

Нагадаємо, нещодавно у Харкові російським ракетним ударом було майже знищено ДК "Залізничник" - пам'ятник архітектури у стилі конструктивізму.