Російські військовослужбовці дистанційно замінували місцевість у районі селища Циркуни під Харковом. Про це на брифінгу 5 липня повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

За його словами, армія РФ дистанційно замінувала територію біля Циркунів, щоб порушити логістичне забезпечення підрозділів ЗСУ. Також РФ завдала авіаційних ударів з вертольотів Ка-52 у районі Петрівки.

Олександр Мотузяник зазначив, що на Харківському напрямку ворог наступальних дій не веде, але продовжує обстрілювати Харківську область.

"На Харківському напрямку ворожі підрозділи 6-ї армії західного військового округу берегових військ Балтійського флоту, а також мобілізаційного резерву першого і другого армійських корпусів зосередилися на утриманні раніше захоплених позицій, наступальних дій не ведуть. У напрямку населених пунктів Козачі Лопань і Соснов дії супротивника і змусили його відійти", - розповів Олександр Мотузяник.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Нагадаємо, Харківську область мінують боєприпасами, що вибухають від спеки. Так, боєприпасами, які мають механізм самоліквідації, росіяни дистанційно мінують Чугуїв та район. Як повідомив начальник ГУ Нацполіції Харківської області Володимир Тимошко, протитанкові міни ПТМ-1 мають механізм самознищення та самоліквідуються протягом часу – від однієї години до 48 годин. Час залежить від температури навколишнього середовища: що тепліше надворі, то швидше вони вибухають.