Де у Харкові набрати води, якщо її немає у крані, розповіли у водоканалі. На підприємстві склали список адрес, за якими знаходяться:

  • колонки із водопровідною водою;
  • колонки із технічною водою;
  • колодязі з технічною водою.

З адресами можна ознайомитись тут.

Російські війська періодично продовжують обстрілювати Харків ракетами. Удари завдаються по енергетичній інфраструктурі. Відключення світла призводять до припинення водопостачання. У цьому випадку городяни можуть користуватися іншими джерелами води. Однією з альтернатив є колонки та колодязі.

Технічна вода може містити різні хімічні добавки та домішки, які роблять її непридатною для пиття. Тому пити технічну воду не рекомендується, це може бути небезпечним для здоров'я.

Питну воду здебільшого рекомендується кип'ятити перед її вживанням. Кип'ятіння води вбиває більшість мікроорганізмів, які можуть бути у воді, включаючи бактерії, віруси та інші збудники захворювань. Кип'ятіння може допомогти зменшити кількість хімічних домішок та забруднень.

У “Харківводоканалі” також рекомендують городянам завжди мати запас питної та технічної води. Це допоможе комфортніше пережити період, доки комунальники відновлюватимуть водопостачання.