Підстав для примусової евакуації з Богодухівського району немає. Про це заявив голова Богодухівської районної військової адміністрації Анатолій Рисцов в інтерв'ю міжрайонній газеті "Зоря".

Прикордонні села району, здебільшого - Золочівської громади - постійно обстрілюють російські війська. Місцева влада пропонує жителям переїжджати в менш небезпечні місця, але жодної офіційної евакуації із Золочівської громади немає.

Також голова адміністрації прокоментував чутки про можливий наступ росіян і здачу Богодухова та Золочева. За його оцінкою, така інформація - це російська інформаційно-психологічна операція з метою посіяти паніку серед населення: у росіян на цьому напрямку немає сил для наступу.

Рисцов називає ситуацію на кордоні складною, але контрольованою. Два роки в районі будували фортифікаційні споруди. За його словами, він щогодини підтримує зв'язок із військовими і дізнається від них оперативні дані про обстановку. 

Обласна рада оборони планує розглянути питання про примусову евакуацію в іншій частині регіону - Куп'янському районі. Тут із літа 2023 року тривають інтенсивні бої. Росіяни зосередили на Куп'янському напрямку до 40 тис. військових, сотні танків, бронемашин і арсистем.

ЗСУ відбивають атаки росіян у районі Синьківки за кілька кілометрів від Куп'янська. Населені пункти району щодня піддаються обстрілам і бомбардуванням. 2 березня росіяни вперше застосували тут касетну авіабомбу. Її скинули на Куп'янськ

У листопаді 2023 року в Куп'янському районі вже проводили примусову евакуацію. Тоді в безпечні місця вивезли 296 дітей.