Майже 7500 мешканців Куп'янської громади відмовляються виїжджати з небезпечної зони. Про це в етері національного марафону розповів начальник Куп'янської міської військової адміністрації Андрій Беседін.

За його словами, сьогодні у Куп'янську залишається 3,5 тисячі людей, у Куп'янській громаді — близько 7,5 тисячі цивільних, із яких 223 - це діти. Ці діти живуть на правому березі річки Оскіл, усі діти з лівого берега були примусово евакуйовані. Загалом із небезпечної території вивезли 296 дітей.

27 лютого 2022 року Куп'янськ був тимчасово окупований РФ. 10 вересня 2022 року ЗСУ звільнили місто від російських окупантів. До війни загальна чисельність мешканців населених пунктів Куп'янської міської ради була понад 58 000 осіб.

Влада наполегливо продовжує рекомендувати евакуацію і з правого берега, утім, як пояснив Беседін, підстав для примусової евакуації звідти - немає. У цій місцевості триває обов’язкова евакуація. Станом на 27 січня за допомогою волонтерів евакуювали понад 200 людей, із них - більше 15 родин із дітьми. Частина людей евакуюються власним транспортом. 

Хотілося б, щоб люди реагували більш адекватно і чули наші заклики: зараз краще покинути територію громади, переїхати у більш безпечні місця нашої держави і повернутися, коли ворог буде відкинутий, - сказав Беседін.

Для охочих евакуюватися працює безкоштовна цілодобова гаряча лінія: 0-800-33-92-91.