У Харкові знайшли 15-річну дівчинку, що зникла з дому після сварки. Мати намагалася знайти доньку самостійно, але вже ж таки звернулася до поліції.

Робітники поліції знайшли підлітка у Салтівському районі. З дівчинкою все добре, її повернули додому. Служби ювенальної превенції склали адміністративний протокол та провели розʼяснювальні роботи з родиною.

За даними ювенальної превенції, в Харківській області до повномасштабного вторгнення протягом місяця зникало близько 45-60 дітей. Найчастіше це підлітки 14-18 років, адже в цей період проходить дорослішання, і у підлітків зростає кількість конфліктів з батьками.

За статистикою, найбільше випадків зникнення дітей відбувається влітку. За 2020 рік зникло 1024 дитини, в 2019 році - 1120.  97% зниклих дітей були знайдені протягом доби.

Інспектори рекомендують звертатися до поліції, якщо дитина не прийшла додому чи не вийшла на зв'язок в зазначений час. Дитину вносять в профілактичний облік ювенальної превенції, якщо вона  залишає дім двічі чи більше за рік.