На Харківщині затримали депутата Курилівської сільради, який організував вивіз зерна до РФ. Про це повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

Чоловік - власник сільгосппідприємств, під час окупації с. Кругляківка Куп'янського району допомагав російським військам. Він добровільно передавав пальне, м'ясо й транспорт своїх підприємств армії РФ.

"Депутат-бізнесмен був гостем усіх нарад окупаційної адміністрації. Після однієї із зустрічей із представниками РФ він наказав підлеглим зібрати пшеницю. Частина врожаю передавалася російським військовим і ще частина - до РФ для продажу", - розповіли в прокуратурі.

Чоловіку повідомлено про підозру за фактом допомоги державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Весною у селі Волохів Яр (Чугуївський район) колаборанти активно допомагали окупантам вивозити зерно з місцевих ангарів. Звідти навантажені харчами зерновози вирушали на російський кордон.

Незважаючи на війну, аграрії Харківської області працювали, і це було неймовірно небезпечно - окупанти постійно обстрілювали поля, у тому числі - з гелікоптерів, а трактористи та комбайнери неодноразово підривалися на мінах. Станом на 14 жовтня у регіоні було зібрано 1,277 мільйона тонн зернових та зернобобових. Почали сіяти озимину. Найбільше зерна намолотили підприємства Красноградського району.