У лісопосадці села Вернопілля Ізюмського району місцеві жителі виявили понівечене тіло загиблого 61-річного чоловіка. Про це повідомили в ДСНС. 

За попередніми даними, чоловік зник кілька днів тому. Ймовірно, він натрапив на міну, залишену російськими військами.

Ще одна НП, пов'язана з підривом на міні, сталася ввечері 3 жовтня в полі біля села Андріївка Донецької громади. Під час сільськогосподарських робіт там підірвався комбайн. 55-річний комбайнер отримав травму грудної клітини. Він самостійно звернувся до лікарні. Після надання медичної допомоги його відправили додому.

Харківська область - одна з найбільш замінованих у країні. Значна частина регіону була окупована, у багатьох громадах тривали бойові дії (на сході області вони тривають), багато населених пунктів продовжують зазнавати обстрілів. У регіоні - велика кількість мін і снарядів, що не розірвалися. Рятувальники та обласна влада неодноразово закликали жителів регіону не відвідувати ліси та лісопосадки, береги водойм, уникати путівців. 

Також засмічені мінами сільськогосподарські поля. Через це у 2023 році обробляється тільки 40% від довоєнних угідь. Проте нерідко надходять повідомлення про підрив агротехніки - тракторів або комбайнів - на полях або автомобілів на сільських дорогах.

У разі виявлення підозрілого предмета слід повідомляти в ДСНС або Нацполіцію за телефонами: 101, 102, 112.