У Чугуївському районі Харківської області на міні підірвався грейдер, повідомили в ДержНС.

Вибух прогримів 6 липня близько 08:15. У селищі Печеніги біля гідротехнічної споруди Печенізького водосховища грейдер дорожньої служби наїхав на невідомий вибуховий пристрій. За попередніми даними, це була протитанкова міна.

53-річний водій отримав легкі поранення. Йому надали медичну допомогу на місці.

Харківська область - одна з найбільш замінованих у країні. Пересуватися сільськими дорогами та полями небезпечно. Різна техніка неодноразово підривалася на мінах. Трохи більше тижня тому, 29 червня, у селі Чернещина Ізюмського району на міні підірвався трактор із причепом.

Мінна небезпека стала масштабною проблемою не тільки для дорожників, а й для аграріїв. У 2023 році дозволено обробляти тільки 40% полів. 

Мешканці населених пунктів, які були в окупації або перебували недалеко від лінії фронту, теж нерідко стають жертвами мін. Три дні тому мешканка Ізюмського району залишилася без ноги, наступивши на міну "Пелюстка". Рекомендується не відвідувати ліси та лісопосадки, уникати сільських доріг. У багатьох районах Харківської області цього літа через мінну небезпеку вирішили не відкривати пляжі.