Три людини підірвалися на мінах 7 вересня в Харківській області. Про це повідомили в поліції.

Перша НП сталася близько 11:00 поблизу села Мосьпанове Чугуївського району. 25-річний чоловік і 20-річна жінка їхали на вантажному автомобілі польовою дорогою і підірвались на невідомому предметі. Вони отримали серйозні травми. У важкому стані їх доправили до лікарні. На жаль, врятувати чоловіка не вдалося.

Друга НП сталася об 11:30 в Ізюмському районі, у полі між Барвінковим і селом Красне (біля села Архангелівка). Підірвався трактор місцевого агропідприємства. Імовірно, спрацював касетний боєприпас РСЗВ. Постраждав 42-річний тракторист. Його доправили до Барвінківської міської лікарні. Стан чоловіка задовільний.

Харківська область - один із найбільш замінованих регіонів країни. Особливо це стосується територій, де проходили бої або які перебували під окупацією. Повідомлення про підриви на мінах і снарядах, що не розірвалися, надходять чи не щодня. Учора, 6 вересня, у Савинській громаді Ізюмського району на протитанковій міні підірвався автомобіль ГАЗ-53, що їхав ґрунтовкою в Норцевському лісництві. У вантажівці перебувало двоє чоловіків 25 і 37 років. Їх доправили до лікарні.

Рятувальники рекомендують:

  • не пересуватися невідомими або не перевіреними ґрунтовими дорогами;
  • не чіпати будь-які підозрілі та незнайомі предмети;
  • не відвідувати лісів, лісосмуг, полів, заплави річок та інших відкритих просторів, особливо тих, де йшли бої, або тих, що перебували під окупацією.

У разі виявлення підозрілого предмета повідомляти в ДСНС або Нацполіцію за телефонами:

  • 101;
  • 102;
  • 112.