РФ продовжує бити ракетами звільнені території Харківської області За інформацією облпрокуратури, сьогодні вранці під ударом опинилося сел. Шевченкове, яке російські солдати залишили на початку вересня під час Харківської наступальної операції.

Внаслідок обстрілу розбито житлові будинки.

Встановлено, що Росія випустила по Шевченковo ракети "С-300".

Артилерія та ракетні удари стали регулярними для звільнених територій Харківської області. Якщо раніше Росія планувала там "залишитися назавжди", то тепер активно обстрілює ці населені пункти.

Увечері 3 жовтня РФ вдарила ракетами по лікувальному закладу у Куп'янському районі. Там загинув лікар-анестезіолог, дві медсестри 53-х та 43-х років поранені. Будівля майже повністю зруйнована з першого по четвертий поверхи. На місці працювали рятувальники та правоохоронні органи.

Крім того, за минулу добу, за інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, у Куп'янському районі з пораненнями госпіталізовано 63-річного чоловіка та дівчинку 9 років. Її стан медики оцінюють як середню тяжкість. А вчора там на розтяжці підірвалися двоє чоловіків 23-х та 35-ти років.