На Харківщину через Європу повертається частина людей, яким довелося виїхати до РФ. Про це Kharkiv Today повідомив директор департаменту соціального захисту ХОВА Юрій Шпарага.

Вони їдуть через Фінляндію, країни Балтії, Польщу та назад до України. Також на Харківщину продовжують повертатися люди, які з 24 лютого шукали притулку на заході України.

Щотижнева кількість переселенців у Харківській області зростає. Станом на 4 серпня в регіоні набули статусу ВПО 250 500 осіб, з них: 102 000 осіб – пенсіонери, 63 100 – діти, 12 000 – люди з інвалідністю.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


За словами Шпараги, люди продовжують також будь-якими шляхами виїжджати з окупації. Лише за останні два місяці через Печенізьку греблю завдяки волонтерам вдалося виїхати майже 12 000 мешканцям Харківської області з тимчасово окупованих територій.

Точно підрахувати, скільки жителів зараз у Харкові та області, дуже складно. За приблизними розрахунками ХОВА, у регіоні проживає близько 1,5 мільйона людей.

Нагадаємо, раніше мешканка села Яремівка Ізюмського району Людмила Литвинова розповіла про життя в окупації. За три місяці жінка схудла на 10 кілограмів.