У Харкові одна з автозаправок відмовилася продавати паливо за заздалегідь купленими талонами. Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області.

Зазначається, що у лютому 2022 року споживач придбав у мережі ОВІС талони на паливо, але у червні виявилося, що вони недійсні. Клієнту запропонували їх обміняти на талони нового зразка, але при цьому враховуючи перерахунок кількості пального згідно з нині діючими цінами. Тобто обсяг газу за новими талонами значно зменшиться.

"Це фактично обрахунок, оскільки у талонах чітко вказано обсяг зрідженого газу, набутий споживачем. Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 19 Закону України "Про захист прав споживачів", підприємницька практика вважається такою, що вводить в оману, якщо вона спонукає або може спонукати споживача дати згоду на здійснення правочину, на який інакше він не погодився б, шляхом надання йому неправдивої або неповної інформації", - зазначили у ГУ Держпродспоживслужби.

В організації зазначили, що згідно з п. 11 ч. 3 ст. 18 Закону, несправедливими є, зокрема, умови договору про надання продавцю (виконавцю, виробнику) права в односторонньому порядку змінювати умови договору на власний розсуд або на підставах, не зазначених у договорі.

У ГУ Держпродспоживслужби додали, що такі дії суб'єктів господарювання на роздрібному ринку пального є спекуляцією в умовах воєнного стану. А споживачам, які постраждали від нечесної підприємницької практики при купівлі пального, запропонували звертатися за консультаціями до Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Нагадаємо, харківські заправки змусили знизити ціни на бензин. Фахівці ГУ Держспоживспоживслужби у Харківській області за травень та першу декаду червня провели 18 позапланових перевірок щодо дотримання вимог щодо встановлення цін суб'єктами господарювання, які працюють на ринку пального, та у 16 ​​випадках виявили порушення.

За результатами перевірок роздрібна ціна бензину А-92 та А-95 на території Харкова та області знизилася в середньому на 10 гривень, а дизельного палива – на 7 гривень.