На початку війни солдати РФ заблукали і заїхали в гольф-клуб у П'ятихатках. Про цей епізод розповів у підкасті "Медіапорту" харківський бізнесмен та волонтер Юрій Сапронов.

За його словами, два КамАЗи з російськими військовими заблукали 28 лютого і виїхали з боку окружної на територію гольф-клубу.

"Вони вибили мені з боку окружну ділянку огорожі, пройшли 15-ю лункою, вздовж 16-ї. Вийшли майже в готель двома машинами. Одна машина була з пробитими колесами. Вони перевантажили боєкомплект із цієї машини і пішли гольф-клубом. Ми зателефонували, наші хлопці були там за півгодини. І я бачив, як перевантажували боєкомплект із цього розбитого російського КамАЗу, як його відтягували. Ящики зі снарядами хлопці наші перевантажували з усмішками. Отримали озброєння", - розповів Сапронов.

За його словами, у готелі гольф-клубу на початку війни ховалися люди, і зараз там зимують кілька десятків людей.

Те, що солдати РФ могли заблукати у Харкові та області – не дивно. Ще у липні слідчі Служби безпеки України встановили, що частина російських командирів, які вторглися на нашу територію у лютому, керувалися топографічними картами України 1969 року. Про це свідчать документи загарбників, які вилучено СБУ на місці тоді ще тимчасово окупованих районів Харківської області. Зокрема, на документах російського мотострілецького батальйону 138 гвардійської мотострілецької бригади інформація не оновлювалася не менше 53 років.