У Харкові запускається нова програма допомоги одиноким людям похилого віку, які проживають на території міста. Про це повідомила віце-мер Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, з метою більш легкого та комфортного проживання у зимовий сезон одиноким пенсіонерам пропонують тимчасово переїхати на проживання до хоспісу та лікарень міста. За літніми людьми там буде встановлено постійне медичне спостереження та догляд.

"Усі належні умови вже готуються, ми звертаємося за допомогою до харків'ян - нам потрібні волонтери, які могли б кілька годин на добу забезпечити наших пацієнтів душевним теплом та увагою. Це може бути жива розмова, цікаве спілкування, спільний перегляд фільму чи читання книг", – зазначила віце-мер.

За її словами, бажаючі працевлаштуватися можуть укласти трудовий договір з лікарнями міста Харкова, в яких перебувають маломобільні люди похилого віку, які стоять на обліку в Територіальних центрах Харкова. Чергування добове. Зарплату забезпечено. Для більш детальної інформації можна звертатися за телефоном: +38 050 868 8250 – Яна Олександрівна.

Декілька днів тому Ігор Терехов прокоментував питання евакуації Харкова у разі тривалого блекауту. В ефірі національного телемарафону мер зазначив, що у місті не розглядають часткову евакуацію людей із міста.

"Є "Пункти незламності", приватні будинки, є лікарні, де ми також організуємо теплі приміщення, щоб туди можна було зайти, зігрітися. Працюватимемо, виживатимемо. Ми не здаємося, нас не зламати", - зазначив Терехов.