У Харкові проаналізували ціни на генератори та інші джерела автономного живлення. Як повідомили у Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку, у спеціалізованих магазинах з продажу будівельної техніки та електроінструментів є бензинові та дизельні генератори, акумулятори, портативні зарядні пристрої тощо.

Зокрема, ціни на подібні пристрої проаналізували в таких магазинах, як Епіцентр, Dnipro M, Фокстрот, Comfy та інших.

Так, гелеві акумулятори для живлення побутової техніки чи електронних пристроїв коштують від 420 до 1100 грн. Ціни на генератори залежать від виду, номінальної потужності, виробника та інших характеристик. Зокрема:

  • ціни на бензинові генератори становлять у середньому від 20 до 70 тис. грн.,
  • на дизельні – від 75 до 160 тис. грн.

Як зазначили в одній із торгових мереж, у зв'язку із збільшенням попиту на генератори деяких товарів тимчасово може не бути в наявності, проте на таку продукцію можна зробити попереднє замовлення.

Ціни на зарядні пристрої для мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків залежать від торгової марки, ємності пристрою, кількості USB-портів та інших особливостей та варіюються в середньому від 500 до 4600 грн. Павербанки на сонячній батареї коштують від 3600 до 8700 грн.

Важливо пам'ятати, що при використанні генераторів слід чітко дотримуватися правил безпеки, щоб запобігти нещасним випадкам. Ми зібрали для вас ці правила в одному матеріалі.