Віялові відключення не плануються в жодному з регіонів України, повідомили в Міненерго

Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, достатньо для забезпечення споживачів. Цієї зими працюватимуть усі блоки атомних електростанцій, розташованих на підконтрольній території України. У резерві перебувають додаткові потужності, які запустять, якщо споживання електроенергії збільшиться.

У Міністерстві також заявили, що повідомлення про нібито плановані відключення є частиною інформаційної війни, яку веде РФ. Відключення можливі виключно в разі масованих обстрілів і пошкоджень енергетичного обладнання.

Минулого осінньо-зимового сезону війська РФ намагалися ракетними ударами вивести енергетичну систему України з ладу. Харків як і інші регіони країни пережив низку блекаутів. Разом із вимкненням світла припинялася подача тепла і води. В "Укренерго" повідомляли, що в регіоні було пошкоджено 75% енергооб'єктів.

Як зазначили в міськраді, на випадок блекауту в Харкові працюватимуть сотні магазинів, аптек і автозаправок. Усі вони забезпечені генераторами. Крім того, у місті вже готові всі "Пункти Незламності".