Війська РФ намагалися піти на штурм прикордонного села в Харківській області - Козачої Лопані. Про це повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко.

Він зазначив, що в останні дні на лінії фронту вздовж державного кордону України тривають активні бойові зіткнення. 1 жовтня російські окупанти намагалися штурмувати українські позиції поблизу Козачої Лопані, але були відбиті нашими захисниками.

"У той же час деякі місцеві жителі продовжують ігнорувати наші заклики щодо дотримання правил безпеки і, на жаль, це має сумні наслідки. Вчора в Кочубеївці 36-річний чоловік пішов у ліс за грибами і підірвався на міні. Медики швидкої допомоги доставили чоловіка в лікарню", - сказав Задоренко.

Зазначимо, якщо 1 жовтня росіяни ще намагалися піти на штурм, то вже в сьогоднішньому ранковому зведенні Генштабу Харків і область взагалі не фігурували - і це вперше з початку війни.

На звільнені території Дергачівського району продовжує повертатися життя. Працівники міської ради разом з волонтерами роздавали гуманітарну допомогу в Дергачах, Руській Лозовій, Великих і Малих Проходах, Токарівці та Гоптівці.

Крім того, 1 жовтня члени корпусу громадської безпеки розгрібали завали зруйнованих будівель в Дергачах, закрили плівкою контури вікон в декількох в пошкоджених домоволодіннях, відремонтували два дахи в будинках одиноких пенсіонерів. Енергетики ліквідували пошкодження восьми міських електроліній, а працівники газової служби поступово відновлюють газопостачання в Дергачівській громаді.