Вперше з початку війни Харків і область не згадуються у зведенні Генштабу. Сьогодні-222-й день з моменту вторгнення РФ в Україну.

У Генштабі повідомили, що за минулу добу окупанти завдали 11 ракетних і 10 авіаційних ударів по території країни, а також здійснили 65 обстрілів з РСЗВ.

"Залишається загроза нанесення противником авіаційних і ракетних ударів на всій території України", - зазначили в Генштабі.

За даними голови ХОВА Олега Синєгубова, незважаючи на те, що Харків і область не згадувалися в контексті військових дій, ворог продовжив обстріли мирного населення Куп'янського, Харківського, Чугуївського та Ізюмського районів Харківської області. За інформацією обласного центру екстреної медичної допомоги, з пораненнями, отриманими в результаті російських обстрілів, за добу госпіталізовано дві людини в Чугуївському та Куп'янському районах.

В області триває процес розмінування, піротехніками ДСНС протягом доби знешкоджено 569 вибухонебезпечних предметів. Але відразу розміновувати великі площі фізично неможливо, мінна небезпека, особливо на неокупованих територіях, залишається дуже високою.

Тим часом в результаті успішного контрнаступу ЗСУ в Харківській області стрімко змінюється риторика російського інформаційного простору. Як відзначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW), російські медіа, в тому числі федеральні канали, відхилилися від традиційних кремлівських наративів про те, що "все під контролем", і критикують як події на фронті, так і мобілізацію, яка йде в РФ. Деякі гості програм навіть "сумнівалися в необхідності анексії територій до військової перемоги над Україною".

"Путін покладається на контроль над інформаційним простором в Росії для захисту свого режиму набагато більше, ніж на масивний апарат придушення, який використовував Радянський Союз. Що робить безлад в інформаційному просторі потенційно ще більш небезпечним для Путіна, ніж він був для Рад", - робить висновок ISW.