У Харкові впроваджують новацію в опаленні. Як повідомили у прес-службі міськради, КП "Харківські тепломережі" встановлює пересувні котельні установки (ПКУ) для обігріву школи-інтернату та гуртожитку у Новобаварському районі.

За словами начальника Новобаварської філії "ХТМ" Вадима Хорольського, нова пересувна установка якісно замінить стару котельню у підвалі. Також до цієї котельні буде підключено найближчий багатоквартирний будинок. Теплотрасу в нього не прокладатимуть, а підключать тепло від існуючого пункту управління у приміщенні школи.

Тепловики наголосили, що актуальність пересувних котелень зросла після перших обстрілів 24 лютого.

"Це "тривожна валізка", яка виробляє гігакалорії для опалення і легко перевозиться з місця на місце, для Харкова це справді може стати порятунком", - пояснили в "ХТМ".

Найбільше мобільних котелень встановлять у Холодногірському та Новобаварському районах міста, де відповідна специфіка будинків.

Як розповів заступник технічного директора КП "Харківські тепломережі" Олексій Лука, у місті вже встановили 9 пересувних котелень, всього до початку опалювального сезону планується встановити 17. Роботи розпочали півтора місяці тому, а зараз триває процес підключення до внутрішньобудинкових систем.

Крім того, розглядається можливість придбання пересувних котелень великої потужності (від 3 до 6 МВт) у разі аварійної ситуації. Для порівняння вже встановлені котельні мають потужність у половину МВт, а великі ПКУ здатні забезпечити теплом п'ять-шість багатоповерхівок.

Нагадаємо, за інформацією мера Ігоря Терехова Росія намагатиметься зірвати опалювальний сезон у Харкові. За його словами, армія РФ хоче посіяти паніку серед городян. Зокрема, окупанти продовжують знищувати міську інфраструктуру – обстрілюють котельні, підстанції, будинки комунальних підприємств, теплоцентралі.

Мер зазначив, що комунальники робитимуть усе можливе, аби у будинках харків'ян було тепло.