Бійці 112-ї бригади тероборони Києва спільно з побратимами з 92-ї ОМБр імені Івана Сірка знищили у лісах Харківської області російську самохідну установку розмінування УР-77. Відео опублікували у бригаді.

"Так буде з усіма окупантами! Не сховаєтеся! Усіх поховаємо у благодатній українській землі! Слава ЗСУ!", - йдеться у повідомленні.

Довідка SQ. УР-77 "Метеорит" - радянська самохідна реактивна установка розмінування. Створено на базі самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика». Серійно виготовляється з 1978 року. УР-77 здатна робити ходи в протитанкових мінних полях під час бою. Ширина проходу становить близько 6 метрів, а довжина – від 80 до 90 метрів.

Спочатку УР-77 створювалася для проходу проходів у мінних полях. Але в бойовій обстановці вона рідко використовується за прямим призначенням. Російські військові найчастіше використовують її для знищення укріплень. За УР-77 окрім назви "Метеорит" закріпилася ще назва "Змій Горинич", оскільки під час запуску ракети вона випускає кілька язиків полум'я.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, раніше на окупованій території Харківської області загоном Сил Спеціальних Операцій "Азов Харків" було знищено російську військову техніку.