Харківський таксист спочатку нахамив пасажирці, а потім записав ролик із вибаченнями.

Кілька днів тому 24-річна мешканка Харкова повідомила в Instagram, що в неї стався конфлікт із водієм таксі. 29 червня жінка викликала таксі в службі Bolt, сіла в машину і почула, що в салоні звучить пісня російського виконавця. Жінка попросила вимкнути пісню. Водій вимкнув, але між ним і пасажиркою зав'язалася дискусія, яку жінка записала на відеокамеру. 

Жінка говорила, що російську музику зараз слухати неприпустимо, бо "ці люди працюють у Росії, на їхні податки запускають ракети", "російська музика - це музика агресора" і що музика не може бути поза політикою.

Водій на це заперечив, що музика "може і повинна бути поза політикою", а "Харків - це російськомовне місто". Також у розмові водій заявив, що "взагалі країни такої немає, Україна, щоб ви знали, країна 404, її не існує, її вже розірвали, продали, просто незрозуміла держава..."

1 липня служба таксі повідомила про звільнення цього водія. 50-річного таксиста на ім'я В'ячеслав затримали співробітники СБУ. 2 липня було оприлюднено відео, записане в Службі безпеки, з роз'ясненнями водія. Таксист підтвердив, що віз пасажирку, і в салоні звучала пісня гурту "Бі-2" російською мовою. Він повідомив, що гурт "Би-2" визнано в РФ іноземним агентом, і цей колектив виступає проти війни. Тому прохання пасажирки вимкнути пісню розлютило його, і він "зробив заяву, яка не відображає його реальну позицію".

"Я підтримую Україну, я патріотично налаштований і різко негативно ставлюся до Росії та її збройної агресії", - заявив таксист.

За законом у таксі та автобусах взагалі заборонено вмикати музику без згоди на те всіх пасажирів. Озвучуватися може тільки інформація про поїздку.