2 квітня близько 14:30 російські загарбники обстріляли з артилерії село Івашки Золочівської громади Харківської області. Внаслідок 12 ворожих ударів були повністю зруйновані 8 приватних житлових будинків. 

Вони розташовані на вулиці, кінець якої знаходиться за 100 метрів від кордону з Росією, повідомив начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко, пише "Слобідський край".

За його словами, у двох з уражених будинків перебували люди, які встигли сховатися у льосі на час обстрілу. Їх вже евакуювали та розмістили у безпечному місці. На щастя, постраждалих немає.

Наразі в селі відсутнє енергопостачання, до ремонту якого бригади не можуть приступити через загрозу обстрілів.

"Сьогодні був наймасованіший удар по вулицях в Івашках від початку повномасштабного вторгнення", - наголосив Віктор Коваленко.

Рятувальники ДСНС виїжджали для гасіння пожеж, що виникли внаслідок артобстрілу у двох житлових будинках. Після гасіння пожежі відбувся повторний обстріл. Практично вся вулиця потрапила під вогонь окупантів.

Село Івашки межує з РФ. Від самого початку війни воно зазнає постійних обстрілів з артилерії, авіаударів, а минулої осені його кілька днів обстрілювали з вертольотів. До повномасштабного вторгнення в селі проживало понад 940 осіб.