Затримали підозрюваних у жорстокому побитті 38-річного харків'янина. Про це повідомили в поліції. За даними ЗМІ, йдеться про Олексія Шумілкіна, сина екс-мера Харкова Володимира Шумілкіна і зятя відомого харківського бізнесмена Юрія Сапронова.

13 жовтня на вулиці Бакуліна двоє чоловіків побили Олексія Шумілкіна. У деяких харківських телеграм-каналах і ЗМІ з'явилося відео жорстокого нападу.

Постраждалого виявили на вулиці без свідомості. Його доставили в реанімацію. За інформацією поліції, чоловік досі перебуває в лікарні.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Під час слідства злочин перекваліфікували на п. 12 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство). 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство).

У скоєнні злочину підозрюють 41-річного безробітного жителя Харківського району та 30-річного жителя Харкова. 1 листопада правоохоронці провели 51 обшук у Харківській і Полтавській областях, під час яких вилучили речові докази: мобільні телефони, рації, одяг, взуття, документи, кастети, сім-карти мобільного зв'язку, рації.

Затриманих узято під варту на 60 діб без права внесення застави.

Олексій Шумілкін займається бізнесом, одружений зі старшою донькою Юрія Сапронова Катериною. Пара виховує двох синів і доньку. У 2020 році балотувався до Харківської райради від "Блоку Світличної", але до ради не пройшов. Батько потерпілого, Володимир Шумілкін, був мером Харкова з 2002 по 2006 роки. Після поразки на виборах мера був депутатом міськради, але фактично швидко відійшов від публічної політичної діяльності. Зараз йому 64 роки.