У Харкові жорстоко побили Олексія Шумілкіна, сина колишнього мера Володимира Шумілкіна. Про це повідомив тесть потерпілого, харківський бізнесмен, у минулому депутат місцевих рад і віце-губернатор Юрій Сапронов.

Учора, 15 жовтня, у деяких харківських телеграм-каналах і ЗМІ з'явилося відео нападу. На відео людина йде вулицею. До неї підтюпцем підбігають двоє чоловіків. Один б'є рукою по голові і збиває потерпілого з ніг. Потім обидва нападники б'ють потерпілого, що лежить на тротуарі, руками, один із них завдає ударів ногами. Побиття триває близько 10 секунд. Після цього нападники йдуть.

Юрій Сапронов у пості у Facebook засудив публікацію відео і заявив, що якщо нападників не знайдуть правоохоронці, то він розшукає їх сам.

"Навіщо, правоохоронні органи, Ви даєте це ЗМІ? Прикольно? Побиття? Реанімація?.. не знайдуть правоохоронні органи, знайду я. Чого б мені це не коштувало.  Немає ціни. Знайду. Обіцяю. Я ріс у тих 90-их. Я пам'ятаю і знаю "без правил". Коли знайду, відповідь буде жорсткішою, ніж ваш напад", - заявив Сапронов.

Олексію Шумілкіну - 38 років. Він - старший син колишнього мера Харкова Володимира Шумілкіна. Займається бізнесом, одружений зі старшою донькою Юрія Сапронова Катериною. Пара виховує двох синів і доньку. У 2020 році балотувався до Харківської райради від "Блоку Світличної", але до ради не пройшов.

Володимир Шумілкін був мером Харкова з 2002 по 2006 роки. Після поразки на виборах мера був депутатом міськради, але фактично швидко відійшов від публічної політичної діяльності. Зараз йому 64 роки.