Росіяни намагалися прорвати оборону ЗСУ в районі 6 сіл Харківської області, повідомляє Генштаб Збройних сил України.

За минулу добу на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 14 атак росіян в районах населених пунктів Петропавлівка, Іванівка, Кислівка, Котлярівка, Берестове, Копанки Харківської області. Відрізок наступу від Петропавлівки до Копанок складає близько 50 км.

Петропавлівська громада розташована в Куп'янському районі. До неї входить 16 сіл. До війни в громаді проживали 5,3 тис. осіб. Наразі залишилося близько 400, решта евакуювалося в безпечніші місця. У селах проводиться примусова евакуація.

Кислівка та Іванівка - два сусідні села, які розташовані за 27 кілометрів на схід від Куп'янська, недалеко від адміністративного кордону з Луганською областю. До війни в Кислівці проживало понад 900 осіб, в Іванівці - 135 осіб.

Котлярівка примикає до села Кислівка у Петропавлівській сільській громаді Куп'янського району. До вторгнення населення села становило більше 250 осіб.

Берестове є невеликим селом у Куп'янському районі. Воно розташоване майже на кордоні з Луганською областю. До повномасштабного вторгнення чисельність населення села становила близько 230 осіб.

Копанки - село у Борівській селищній громаді Ізюмського району. До 24 лютого 2022 року населення становило 219 осіб.

У березні 2024 року на Куп'янському напрямку було затишшя, росіяни брали паузу для поповнення особового складу. З середини квітня армія РФ відновила штурми. Раніше найгарячішою точкою фронту була Синьківка, що знаходиться за кілька кілометрів від Куп'янська. Наразі росіяни атакують нижче Синьківки вздовж кордону з Луганською областю.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що українським силам вдалося поліпшити своє тактичне становище в районі Синьківки.

За даними Генштаба, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.