На Куп'янському напрямку - жорстокі бої, росіяни зазнають значних втрат. Про це в ефірі національного марафону повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

З його слів, на Куп'янському напрямку російські окупанти намагалися атакувати позиції українських військових. Внаслідок жорстоких бойових дій противник зазнав втрат. Кількість втрат Синегубів оприлюднити не стала, запропонувавши дочекатися офіційних даних Генерального штабу ЗСУ.

Там поки що повідомили, що противник, втрачаючи багато живої сили, продовжує зосереджуватися на веденні наступальних дій на різних напрямках, у тому числі і на Куп'янському.

Також, за інформацією голови ОВА, за добу 1-2 січня російські загарбники обстріляли 21 населений пункт на півночі, північному сході та південному сході Харківської області.

Куп'янський напрямок залишається “гарячою точкою” на межі Харківської та Луганської областей. Раніше Олег Синегубов заявляв, що небезпеки прориву військ РФ на цьому напрямі немає, оборона серйозно укріплена. Але війська РФ щодня завдають обстрілів по населених пунктах Куп'янського району. Терор мирного населення не припиняється навіть у святкові дні. 1 січня в результаті обстрілу в Куп'янську було поранено літню жінку.