Комунальники звернулися до поліції з проханням посилити контроль за дотриманням правил паркування у харківських дворах. Про це повідомили у КП "Комплекс із вивезення побутових відходів".

За словами працівників підприємства, з 24 лютого 150-160 одиниць спецтехніки щодня виїжджає на вулиці, щоб місто було чистим. Але часто проїзд комунальників неможливий через припарковані автомобілі у дворах. Їх власники порушують ПДР, пункт 15.10.(е) про заборону стоянки транспортних засобів ближче 5 м від контейнерних майданчиків та/або контейнерів для збирання побутових відходів.

Директор підприємства Олексій Артикуленко розповів: через те, що хаотична парковка набула масового характеру, КВБО звернулося до Управління патрульної поліції з проханням вирішити це питання.

Ще минулого тижня харків'ян просили не паркуватися на шляху сміттєвозів.

У багатьох харківських дворах є спеціальні "кишені", куди можна поставити свій автомобіль, не порушуючи правила. Якщо там немає вільних місць, скористайтеся стоянкою поблизу, її вартість - 40 грн/добу.

До повномасштабного вторгнення РФ у Харкові нерідкими були випадки, коли машини просто закидали сміттям. Наприклад, на Салтівці на капот автомобіля, припаркованого у дворі біля сміттєвих баків, поклали пакет зі сміттям. Кадри було знято на вул. Дружби Народів, 271. На фото з місця подій видно, що машина фактично заблокувала під'їзд до контейнерів для сміття. А в жовтні 2020 року на Олексіївці автомобіль закидали сміттям, а на капот взагалі поставили унітаз.