Понад 300 осіб виїхали з Борової за останні дні. Про це повідомив начальник Борівської селищної військової адміністрації Олександр Тертишний, пише "Суспільне".

Борівська громада була окупована на початку повномасштабного вторгнення і звільнена під час Харківської контрнаступальної операції восени 2022 року. До громади почали повертатися люди. Однак зараз вони знову змушені виїжджати через посилення обстрілів і близькість населених пунктів до лінії фронту.

"Останні два-три тижні загострення, і влучання в нас уже за графіком. О 22-23 годині чекаємо обстрілів. Були КАБи, але зараз Боровій найбільше дошкуляють реактивні системи залпового вогню "Смерч". Усе в нас працює, усі заклади, але коли попадають у місця масового проживання людей, то це просто небезпечно для життя", - розповів Тертишний.

За чотири дні з Борівської громади виїхали до 400 осіб, з них понад 150 дітей. Але точних даних у керівництва селищної адміністрації немає, бо більшість виїжджає самостійно. Здебільшого люди їдуть в Ізюм і Балаклею.

Станом на 31 жовтня в Борівській громаді залишалося 696 дітей, з яких 299 - у самій Боровій.

Записатися на евакуацію з Борівської громади можна за номером: 080-033-92-91.

Сім'ї з дітьми також евакуюють із Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Тут проживало 275 дітей. Причина - та сама: обстріли, близькість військових дій.

Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що обласний центр готовий приймати переселенців: їх розселяють у гуртожитках. Людям нададуть теплий одяг, постільну білизну, засоби гігієни, харчування. На комунальних, державних і приватних підприємствах для переселенців є робочі місця.