Мер Харкова Ігор Терехов розповів, як місто готується до зими без тепла та світла.

За його словами, міська влада робить все можливе, щоб у будинку кожного харків'янина було тепло і світло, але слід готуватися до будь-яких позаштатних ситуацій.

У кожному районі міста готуються пункти обігріву, які працюватимуть цілодобово. Їх буде багато. Городян проінформують про місце розташування найближчих до їхніх будинків пунктів: на всіх під'їздах будуть вивішені оголошення із зазначенням найближчих адрес таких пунктів.

У пунктах обігріву також буде джерело електроживлення. Там можна буде перечекати той час, який знадобиться енергетикам та комунальникам для відновлення електропостачання. Також у пунктах обігріву буде гаряча їжа, вода та медикаменти.

Магазини, аптеки, заправки працюватимуть на генераторах.

У разі різкого дефіциту електроенергії замість трамваїв та тролейбусів на маршрути вийдуть автобуси.

“Напередодні холодів ворог цинічно намагається залишити нас без світла, тепла та води. Хоче, щоби не ходив транспорт, не працювали магазини, аптеки, ринки. Російський агресор цілеспрямовано б'є енергетичною інфраструктурою. Вкотре відчуває нас на міцність. Намагається зламати нашу волю. Однозначно хочу сказати – це їм не вдасться. Місто Харків не зломити! Харків'ян не зламати! Харків – місто-герой! Харків'яни – справжні герої!” - заявив мер Ігор Терехов.

Вранці 31 жовтня Харків вкотре зазнав ракетного удару. Війська РФ цілилися в об'єкти життєзабезпечення. Одразу після вибухів у місті зупинилося метро: не працювали всі гілки. Зупинився наземний електротранспорт. Частина міста тимчасово залишилася без світла та опалення. Війська РФ намагаються вивести з ладу енергетичну систему країни, тому можливі збої у роботі комунального господарства та електротранспорту.